Nederlands English centipede

beeldverhaal

beeldverhaal
Met een serie illustraties kan een verhaal, proces of gebeurtenis uitgebeeld worden. Nog niet bestaande situaties worden op die manier inzichtelijk voor u en uw klanten. Centipede helpt graag bij het uitbeelden van uw verhaal.

Op deze pagina staan ook een aantal fantasie verhalen die in eigen beheer vervaardigd zijn. Daarvan is de zwart wit strip JEROENS gepubliceerd in verscheidene kranten.

Onderaan deze pagina volgen voorbeelden en beschrijving van beeldverhalen. Er kan daarvoor ook geklikt worden op de volgende hoofdstukken:

• spel ontwerp en beeldverhaal
• boek illustratie voor onderwijs
• zwart wit strips
• fantasie verhalen

image

spel ontwerp en beeldverhaal

Centipede maakt conceptart en uitgewerkte illustraties voor spelen en applicaties. Een serie tekeningen of een storyboard geeft snel meer duidelijkheid of zet aan tot verder denken.
concept art video spel concept art video spel concept art video spel

concept art voor computer race spel

Centipede heeft een concept ontwikkeld voor een race spel. Het vernieuwende aan het spel is de wijze waarop de snelheid wordt bepaald. Het voertuig rijd op een bal. Deze bal roteert altijd met de zelfde snelheid. Door de bal groter of kleiner te maken veranderd de snelheid van het voertuig. De bal kan een diameter van 100 meter hebben en het uitzicht bij deze hoge snelheid is dus inmens!

Het spel is een mix tussen een race spel en een first person shooter. Tijdens het spel kan er vrij worden rond gereden op een baan terwijl er op tegenstanders wordt gejaagd. Voor iedere speler zijn persoonlijke power ups beschikbaar.

klik hier voor grotere afbeeldingen

concept art video spel concept art video spel

ontwerp race baan concept voor computer spel

concept art video spel concept art video spel

ontwerp race baan concept voor computer spel

concept art video spel concept art video spel

ontwerp race baan concept voor computer spel

In de bovenstaande concept tekeningen geven 6 screenshots een beeld van een race track gedurende 1 level van een race spel. Het voertuig is klein bij een lage snelheid en bij een hogere snelheid wordt het voertuig veel groter. Het gezichtsveld en de wijze waarop de racebaan wordt ervaren veranderen hierdoor. Deze speciale effecten zijn pas echt goed waar te nemen met 3D technologie.

klik hier voor grotere afbeeldingen

concept art video spel

concept art voor race voertuig

In de bovenstaande afbeelding zijn 4 aanzichten van het race voertuig te zien. De cockpit van het race voertuig is geplaatst op een bal die geschaald kan worden om de snelheid te varieren. Situatie tekeningen van het voertuig bij een hogere snelheid zijn te zien door op de afbeelding te klikken.

Neem contact op voor vragen, suggesties of een mogelijke samenwerking om dit spel verder te ontwikkelen!

klik hier voor een grotere afbeeldingen

storyboard over amfibie voertuig

story board en concept art

Voor Natwerk heeft Centipede een storyboard getekend van een concept voertuig. De serie tekeningen verbeelden een amfibie invasie die uitloopt op een strandfeest.

klik hier voor het hele verhaal met grotere afbeeldingen

image

boek illustratie voor onderwijs

Met educatieve illustraties kan informatie op een leuke en verhelderende manier worden overgedragen. De illustraties van Centipede ondersteunen uw geschreven teksten met beeld. In boeken en interactieve computer programmes verrijken illustraties het onderwijs.
educatieve illustratie

educatieve illustraties over kunstlicht in het boekje Letty Led

Letty Led vertelt het verhaal over het ontstaan van kunstlicht. Per bladzijde reist het led lampje Letty Led door de tijd en staat zij stil bij de ontwikkeling van kunstlicht. Het begint bij een kampvuur en via de olie lamp, gloeilamp en spaarlamp komt zij aan in het tijdperk van het ledlicht. Het boekje is tot stand gekomen naar aanleiding van het verbod op gloeilampen.

klik hier voor het hele verhaal met grotere afbeeldingen

image

zwart wit strips

Met Zwart wit tekeningen geeft Centipede snel een helder beeld van een situatie. Ze zijn daarom zeer geschikt voor het tekenen van strips en cartoons.
stripverhaal jeroens

het stripverhaal jeroens

Vanaf 11 november 1993 tot en met 27 april 1995 is de wekelijkse strip JEROENS te lezen in de regionale kranten De Woudklank en de Mid-Frieslander. De verhaaltjes zijn geïnspireerd op het leven in en rondom het ouderlijk huis van Jeroen. Later gaat de strip over het leven in China zoals hier boven te zien is. De JEROENS verschijnt dan wekelijks in de Xiamen daily news paper.

klik hier voor meer strips met grotere afbeeldingen

stripverhaal het leven

beeldverhaal over verschillende levensfases

Dit zwart wit beeldverhaal illustreert verschillende fases gedurende een leven.

klik hier voor het hele verhaal met grotere afbeeldingen

image

fantasie verhalen

Met de illustratie technieken van Centipede komt ieder denkbeelding verhaal tot leven. Centipede werkt samen met schrijvers en bedenkers van fantasie verhalen. Op die manier komen prenten boeken en digitale verhalen tot stand.
fantasie verhaal evolutie

beeldverhaal over evolutie

Met de bovenstaande illustratie is Jeroen Advocaat in juni 1999 aan de kunstacademie Minerva afgestudeerd. De in acryl verf geschilderde afbeelding is 306 cm lang en het begin sluit naadloos aan op het einde. De illustratie draait rond op een transportband in een zelfgebouwde scroll machine. Met deze instalatie wordt gesuggereerd dat de bouw van het heelal niet meer is dan het eindeloos herhalen van de zelfde structuren.

klik hier voor het hele verhaal met grotere afbeeldingen

stripverhaal stripverhaal stripverhaal

fantasie beeldverhaal trip, het verhaal na de dood

Het stripverhaal Trip verbeeld een droom en wordt in 24 bladzijden verteld. De tekeningen zijn met plakkaat verf ingeschilderd. In de strip is geen tekst gebruikt. De lezer vliegt door de kleinste ruimtes van het menselijk lichaam en naar de de grootst denkbare ruimtes in het heelal op weg naar het hiernamaals.

klik hier voor het hele verhaal met grotere afbeeldingen

stripverhaal

het fantasie beeldverhaal naar de maan

Deze afbeeldingen zijn gemaakt voor een interactief CD-Rom verhaal. Het verhaal speelt zich af op een toekomstige maan. 16 mei 2002 zijn deze illustraties geëxposeerd in de Hanzewinkelpers te Groningen.

klik hier voor grotere afbeeldingen

centipede