Nederlands English centipede

illustratie

illustratie
Centipede visualiseert ideeen met illustraties. Elk ontwerp proces begint met een schets die aangepast wordt totdat deze naar wens is. Misschien is de schets voldoende om de boodschap over te brengen maar anders wordt een tekening tot in het gewenste detail uitgewerkt. Per @-mail wordt u op de hoogte gehouden van het ontwerp proces.

Een illustratie wordt digitaal aangeleverd zodat u of de drukker er meteen mee aan de slag kan. Centipede verzorgd ook de opmaak van uw templates waarbij logo's en teksten naar wens worden geplaatst.

Centipede maakt CD ontwerpen, wetenschappelijke illustraties en beeldverhalen, maar daar zijn aparte pagina's aan geweid. Onderaan deze pagina volgen voorbeelden en beschrijving van andere toepassingen van illustraties. Er kan daarvoor ook geklikt worden op de volgende hoofdstukken:

• proefschrift omslag
• boekomslag & tijdschrift cover
• grafische vormgeving
• kinderboek illustratie
• landkaart en overzichtstekening

proefschrift Omslag

Een van de aandachtspunten bij het schrijven van een dissertatie is het maken van een passende omslag met uitnodegingskaart en boekenlegger. Met of zonder specifieke wensen van de auteur visualiseert Centipede omslagen met persoonlijkheid en aantrekkingskracht.

klik hier voor grotere afbeeldingen

kaft voor proefschrift proefschrift

omslag plus uitnodeging voor proefschrift

Dit is het ontwerp voor de kaft van het proefschrift van Linda Terlouw met als titel: Modularization and Specification of Service Oriented Systems
kaft voor proefschrift proefschrift

omslag plus uitnodeging voor proefschrift

Dit is het ontwerp voor de kaft van het proefschrift van Malgorzata Duszczyk met als titel: Structural studies on Xist RNA in X-inactivation
kaft voor proefschrift proefschrift

omslag plus uitnodeging voor proefschrift

Dit is het ontwerp voor de kaft van het proefschrift van Cleo van Diemen met als titel: Genetics of lung function decline and COPD development
image

boekomslag & tijdschrift cover

Centipede maakt illustraties die geschikt zijn als boekomslag of cover voor een tijdschrift. Daarbij wordt rekening gehouden met de te plaatsten teksten. De voorbeelden hieronder zijn getekend voor het Amerikaanse science fiction tijdschrift Asimovs. Deze omslagen zijn altijd gebaseerd op een kort verhaal.

klik hier voor grotere afbeeldingen

omslag tijdschrift omslag tijdschrift

omslag tijdschrift, Augustus 2011

omslag tijdschrift, September 2010

Uitgave van Augustus 2011.
Ontwerp cover Illustratie voor science fiction tijdschrift Asimovs.
Titel: Paradise is a walled garden.
Het verhaal is geschreven door Lisa Goldstein

De omslag is digitaal getekend

Uitgave van September 2010.
Ontwerp cover Illustratie voor science fiction tijdschrift Asimovs.
Titel: The sultan of clouds.
Het verhaal is geschreven door Geoffrey A. Landis
De omslag is digitaal getekend

omslag tijdschrift omslag tijdschrift omslag tijdschrift

omslag tijdschrift, 2010

omslag tijdschrift, 2009

omslag tijdschrift, 2006

Uitgave van December 2010.
Ontwerp cover Illustratie voor science fiction tijdschrift Asimovs.
Titel: The Jekyll Island Horror.
Het verhaal is geschreven door Allen M. Steele

De omslag is digitaal getekend

Uitgave van februari 2009.
Ontwerp cover Illustratie voor science fiction tijdschrift Asimovs.
Titel: Pelago.
Het verhaal is geschreven door Judith Berman
.
De omslag is digitaal getekend

Uitgave van januari 2006.
Ontwerp cover Illustratie voor science fiction tijdschrift Asimovs.
Titel: Lord wearys empire.
Het verhaal is geschreven door Michael Swanwick.
De omslag is in acryl verf geschilderd

image

grafische vormgeving

Op maat gemaakte illustraties zijn een mooi middel om de diensten of producten van uw onderneming te presenteren aan uw klanten en opdrachtgevers. Centipede visualiseert zaken waar de mogenlijkheden van fotografie stoppen. Maar ook fotomanipulaties behoren tot de mogenlijkheden. Daarnaast verzorgd Centipede de opmaak van digitale bestanden zodat de drukker er meteen mee aan de slag kan. Zo heeft u controle over al de visuele aspecten van het drukwerk die passen bij uw huisstijl.

klik hier voor grotere afbeeldingen

folder omslag ontwerp folder ontwerp binnenkant

brochure omslag

brochure binnenkant

Deze brochure is ontworpen voor het bedrijf EF&EF. Voor de brochure zijn 4 illustraties getekend die passen bij de tekst. De geplaatste tekst en het logo zijn door EF&EF aangeleverd. Voor deze brochure heeft Centipede ook de opmaak verzorgd.
boek omslag ontwerp boek omslag ontwerp

boek omslag

boek omslag

Dit is een voorbeeld van 5 cursusboeken op A4 formaat met ieder een passende illustraties. Centipede verzorgde in dit geval ook het drukproces tegen een scherpe prijs en bezorgde het drukwerk tot aan de deur.
muismat ontwerp banner ontwerp

muismat ontwerp (24x19cm)

banner ontwerp (100x195cm)

De afbeelding voor de muismat is geschilderd in acrylverf. De afbeelding is daarna digitaal bewerkt zodat deze ook gebruikt is op het veel grotere formaat van een banner. Het plaatsen van teksten en logo's is inclusief.
illustraties voor op kaarten en passen illustratie voor advertentie

illustraties voor op kaarten en passen

illustratie voor advertentie

Vip passen en toeganskaarten krijgen een meerwaarde met toepasselijken illustratie. Deze illustratie is geschilderd in acryl verf en daarna digitaal bewerkt.
cutaway illustratie cutaway illustration

illustratie ter verduidelijking

cutaway illustratie

Voor een cutaway illustratie geld: "een beeld zegt meer dan duizend woorden". Deze illustratie verbeeld een perpetuum mobile proces doormiddel van een fontein. In een cutaway illustratie is te zien wat anders verborgen zou blijven. In dit voorbeeld is een overzicht van een ijssculpturen tentoonstelling en de route die het publiek kan lopen te zien.
snelle schets snelle schets

situatie schetsen

impressie van zand sculptuur

In sommige gevallen kunnen tijd en kosten van een volledig uitgewerkte illustratie u bespaard blijven. Een snelle impressie van een concept is dan voldoende. Uiteindelijk kan altijd nog besloten worden om een idee toch verder uit te werken.
image

Kinderboek Illustratie

Illustraties van Centipede zijn fantasierijk, ruimtelijk en kleurrijk. De stijl leent zich daardoor uitstekend voor kinderboek verhalen. Kinderen kunnen zo op ontdekkingsreis in een verassende wereld vol details. Bij het maken van een illustratie wordt altijd rekening gehouden met de persoonlijke wensen van een auteur. Doormiddel van uitvoerig @-mail contact wordt de gewenste materiaal keuze, compositie en kleurstelling bepaald.

klik hier of op de afbeelding voor een vergroting

illustratie voor het AB-CD boek Dromen door Nederland

kinderboek illustratie voor het AB-CD boek Dromen door Nederland

Dit is Ade, een mevrouw die heel veel van chocolade houdt!
Deze illustratie is gemaakt in opdracht van de Stichting Culturele Droomwevers. De illustratie hoort bij de letter G van Groenlandsekade in het Droomwevers Stedenboek: "Dromen door Nederland".
educatief kinderboek

educatief kinderboek

Letty Led vertelt het verhaal over het ontstaan van kunstlicht. Het boekje is tot stand gekomen naar aanleiding van het verbod op gloeilampen. Meerdere pagina's zijn te zien in het hoofdstuk: Beeldverhaal.
popup boek Centepede ontwerpt bordspelen op maat

popup boek

bordspelen ontwerp

In dit popup boek komen illustraties vanuit het platte vlak tot leven. Personen, deuren en vlaggen bewegen Zonder dat er digitale apparaten aan te pas komen. Een avontuur voor grote en kleine mensen! Centipede ontwerpt en print popup afbeeldingen. Ook 3 dimentionale objecten worden aantrekkelijker met illustraties. Dit kartonnen bordspel is 63 cm hoog en kan in elkaar geschoven worden zodat er een trommel van 25 cm overblijft. De drie dimentionale pionnen zijn astronauten van 4,5 cm hoog. Meer detail foto's en het verhaal achter het spel zijn te zien door op de afbeelding te klikken.
image

Landkaart en Overzichtstekening

Centipede maakt overzichtstekeningen voor grote evenementen en festivals. Deze tekeningen geven een duidelijk beeld van de schaal van een evenement en het vergemakkelijkt de communicatie tijdens de opbouw. Uiteindelijk kunnen deze tekeningen ook door bezoekers gebruikt worden als plattegrond.

klik hier voor grotere afbeeldingen

oude landkaart van Xiamen

stads landkaart voor touristen

In 2009 maakt Centipede deze landkaart van het oudste gedeelte van de stad Xiamen. Dankzij de kaart is het doolhof van kleine straatje toegankelijk geworden voor touristen die op zoek zijn naar bezienswaardigheden die anders verborgen zouden blijven.
overzichtstekening van zandsculptuur evenement overzichtstekening van zandsculptuur evenement

overzichtstekening van zandsculptuur evenement

Overzichtstekeningen van zand sculpturen evenementen.
overzichtstekening van zandsculptuur evenement overzichtstekening van zandsculptuur evenement

overzichtstekening van zand en ijs sculptuur evenementen

Overzichtstekeningen voor een zand sculptuur en ijs sculptuur evenement.
nieuwste werk
centipede